ייעוץ להקמת עסק

פתיחת עסק היא חוויה מרגשת אך מרתיעה. נדרשת עבודה קשה, מסירות ומחויבות כדי להוציא את זה לפועל. חשוב שתהיה לך תוכנית שמתארת את המטרות, המשאבים וציר הזמן של האירועים שלך.

יתרה מכך, עליך להעריך את השוק ואת המתחרים לפני שמתחילים כדי לזהות היכן נמצא הביקוש. בנוסף, ישנם מספר שלבים מרכזיים הקשורים להקמת עסק כגון מחקר שווקים פוטנציאליים ובסיס לקוחות, יצירת תוכנית עסקית ותקצוב עבור תוכניות שיווקיות. לבסוף, כדאי לשקול גיוס צוות או גיוס שירותים בחוזה בעת הצורך. עם הכנה נכונה וידע של משאבים זמינים, כל אחד יכול להקים עסק משלו בהצלחה!

“תשעים אחוז מעסקים זה להביא אנשים אל תוך העסק שלך” (ג’ון וונאמייקר, מפתח העקרון העסקי של מחיר קבוע ואפשרות להחזרת מוצרים -1861).

אז אם אתם לקראת הקמת עסק ואתם מבינים, מקבלים וערוכים למשימה הזו כפי שהגדיר אותה וונאמייקר כבעלי עסק, אז כנראה אתם בדרך הנכונה לפתיחת עסק וכל מה שנשאר לנו לעשות זה לתת לכם עוד קצת ייעוץ, קצת הכוונה וכמה טיפים.

לשמיעה של המדריך הנ”ל אנא לחצו על כפתור ההפעלה בצד ימין של נגן זה

✔️ ליווי אישי עם מיטב המומחים שלנו בייעוץ להקמת עסק חדש! 🙏🏼

✔️ מקצוענים במתן ייעוץ לפתיחת עסק חדש מאפס במגוון ענפים. 🎓

✔️ הגדרת מטרות ודרכים לבידול העסק שלכם בשוק התחרותי של היום! 👁️

✔️ בניית תוכנית עסקית ארוכת טווח בהתאם ליעדים שלכם והמצב הכלכלי של העסק! 🎯

✔️ ניהול ההוצאות הכספיות בעסק לאורך השנה הראשונה של העסק (השנה הקשה ביותר)💰

דילוג על ההקדמה

אנחנו בחרנו לדלג על העיסוק של התהליך המקדים של ההחלטה האם לפתוח עסק, החלטנו לוותר על שאלות הלמה?, האם זה כדאי?, אולי עדיף להיות שכיר עם ביטחון כלכלי על עצמאי? ועוד כל מיני שאלות שלעיתים רק מורידות.

מבחינתנו ההחלטה התקבלה, אתם מקימים עסק ואנחנו יכולים לעבור לתכל’ס.

 

פעולות מומלצות לעשות לפני פתיחת עסק

מחקר על תחום העסק – סביר להניח שכבר יש לכם כיוון מרכזי של סוג העסק שאתם רוצים לפתוח, אבל למרות זאת חשוב שתעשו מחקר מקדים שלכם על התחום שתדעו למה אתם נכנסים. נסו לבדוק עסקים אחרים דומים, בררו מה מצב השוק, צפי שוק עתידי, איך עסקים כאלו עובדים? ועוד. שתהיה לכם תמונה פחות או יותר עדכנית של מרחב התחום שאתם מתכננים לעסוק בו.

היתכנות כלכלית – בצעו בדיקה כלכלית של העלויות שידרשו מכם להקמת העסק כולל הסתכלות ריאלית של חצי שנה קדימה ממועד פתיחת העסק. היערכו מראש עם תכנון תקציבי להוצאות וצפי הכנסות (לכו על הצפי הנמוך ביותר). לאחר שיש בידיכם תמונת היתכנות כלכלית וודאו שיש ברשותכם את ההון הנדרש ורק לאחר מכן פתחו בפועל את העסק.

למדריך המקיף שלנו בנושא: פתיחת עסק עצמאי השלבים

מה צריך לבדוק לפני פתיחת עסק חדש

יתרונות וחסרונות בהקמת עסק חדש

 

יתרונות חסרונות
עובד בשביל עצמך ולא בשביל מעסיק חיצוני ההתחלה קשה
רמת ההנאה מהעבודה גבוהה יותר אחוז גבוה של עסקים חדשים נסגרים – סיכוי הצלחה נמוכים
תחושת עצמאות תעסוקתית גבוהה אי וודאות של הכנסה או הכנסה שאינה יציבה
ההעברה לדור ההמשך אחריות גבוהה
העסק הוא סוג של ביטחון כלכלי למשפחה סיכון כספי השקעה כלכלית גבוהה

 

ייעוץ להקמת עסק לעומת ייעוץ לפתיחת עסק

ייעוץ להקמת עסק עוסק בשאלת איזה עסק להקים? ואילו ייעוץ לפתיחת עסק עוסק בשאלת איך לפתוח את העסק בפועל?

 

יועץ להקמת עסק

קרוב לוודאי שאתם רוצים להקים עסק בתחום הקרוב לליבכם, תחום שאתם מכירים ואוהבים וזה כמובן יהיה הדבר הנכון עבורכם. לצד זאת חשוב להתייעץ לגבי תחום העסק שאתם רוצים בכדי להבין את המשמעויות והאפשרויות העסקיות הטמונות בו. להכיר את מצב השוק ומה נדרש בכדי להצליח הן מבחינת העשייה שלכם והן מבחינת תחרות. תפקידו של ייעוץ להקמת העסק הוא לא להניא אתכם מלפתוח את העסק אלא להציג את המציאות ביחס לעסק בכדי שיהיה לכם מושג והבנה לאן אתם נכנסים ותוכלו להיערך בהתאם.

תפקידו של היועץ עסקי לאנשים המקימים עסק חדש

יועץ לפתיחת עסק

ייעוץ זה תפקידו לסייע לכם לבנות ולתכנן את התהליך עצמו של פתיחת העסק, החל מגובה ההון הנדרש, דרך תוכנית עסקית, היתכנות כלכלית, פעולות מקדימות (אישורים, מסמכים, מערכת סליקה וכדומה) ועוד פעולות שמטרתן שעד למועד פתיחת העסק הדברים יהיו מוכנים בכדי שלא תצטרכו להתעסק איתם בתקופת הפתיחה ותהיו פנויים ללקוחות ולשיווק.

 

פתיחת עסק מול רשויות המדינה

פתיחת עסק מול רשויות המדינהמכיוון שכולנו חיים בתוך מדינה המנוהלת על ידי ממשלה, כנסת ורשויות מוניציפליות, כולנו מחויבים בתשלום מיסים כאלו ואחרים ועל כן אנחנו חייבים לדווח למדינה על פתיחת עסק.

המדינה מאפשרת לכל בעל עסק לבחור כיצד הוא רוצה להגדיר את העסק שלו וזאת בהתאם לרמת ההכנסה הצפויה. ישנה אפשרות לשנות את ההגדרות הללו בהתאם למציאות מבחינת הכנסות בפועל.

 

מס הכנסה / מס ערך מוסף / ביטוח לאומי

אלו הם שלושת הגורמים שדרכם מבצעים את הגדרת העסק ולמעשה מדווחים על פתיחתו. לשמחתנו גם בעקבות תקופת מגפת הקורונה חלה התפתחות משמעותית בשירותי האון ליין של גופים אלו וכיום הרבה מהפעולות ניתנות לביצוע באופן מקוון באתרי האינטרנט של הגופים הללו כולל פתיחה והגדרת סוג העסק.

אם זאת חשוב מאד לא להתחיל לעבוד כעסק ללא עדכון הרשויות הללו, וחשוב לא פחות לעדכן אותם בדיווחים תקופתיים שנתיים על מצב ההכנסות וההוצאות בעסק.

אנו ממליצים למי שהסוגיות הללו חדשות לו ואינו מכיר, להשתמש בשירותי רואה חשבון שגם ידע לכוון מבחינת דוחות ודיווחים, ניצול זכאויות ועוד פעולות שיכולות להקל כלכלית על ההוצאות שלכם ולהגדיל את ההכנסות.

 

עוסק פטור / עוסק מורשה / עוסק בערבון מוגבל

אלו הן שלושת אפשרויות המגדירות עסקים וההבדל ביניהן מבוסס על גובה ההכנסות השנתית הצפויה. לכל אחד מהאפשרויות יש תנאים ודרישות לצד יתרונות וחסרונות.

באם הכנסת העסק הצפויה תהיה מתחת ל 100000 בשנה אזי ברור כי יש לפתוח עוסק פטור, אך באם העסוק צפוי להכניס מעל סכום זה מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון מה האפשרות המתאימה.

אנו ממליצים לכל בעל עסק להכיר בעצמו את המושגים הללו גם אם יש לו רואה חשבון מצוין.

 

יועץ לפתיחת עסק קטן לעומת יועץ לפתיחת עסק גדול

רוב העסקים שנפתחים הם עסקים קטנים, אם זאת ישנם עסקים הנפתחים מלכתחילה כעסק גדול.

למשל, פתיחת אולם אירועים. מי שפותח אולם אירועים מתחיל בעסק בקנה מידה גדול מבחינת הכנסות, הוצאות, עלויות תפעול ועוד. על העסק להעסיק כמות גדולה של עובדים (מטבח, מלצרים, ניקיון) וזה מצריך מנגנון שכר, הכשרה וכדומה, על העסק לעבוד למן ההתחלה עם ספקים בתחומים שונים, עליו לקנות ציוד רב ועוד.

למדריך המלא שלנו בנושא – ייעוץ עסקי למסעדות

כמובן שככל שהעסק גדול יותר הוא גם מורכב יותר וההשקעה הכספית בו תהיה גבוהה יותר. בהתאם לכך יש צורך בביצוע תכנון והיערכות מעמיק יותר ולשם כך טוב להסתייע ביועץ עסקי המכיר את התחום ומבין בעסקים בקנה מידה גדול.

חשוב לנו לומר שכאשר אנשים נכנסים לעולם העסקים פעם ראשונה, ללא ידע וניסיון קודם, אלא רק עם רעיון ומוטיבציה, אנחנו ממליצים על הסתייעות ביועץ עסקי ולא משנה מה גודל העסק. יועץ עסקי ייתן לכם תמונה אמינה ומציאותית של מה צפוי לכם בעולם שאתם עומדים להיכנס אליו.

למידע נוסף בנושא: ייעוץ עסקי לעסקים קטנים

 

טיפים להקמת עסק

  • פריסת ההון הראשוני – לכל עסק נדרש הון ראשוני ולא משנה מה מקור ההון הזה. זה יכול להיות של בעל העסק עצמו, יכול להיות באמצעות הלוואות או משקיעים ועוד. בכל מקרה יש לתכנן את ההוצאות והעלות הכספית לתקופה שתספיק לכל הפחות לחצי שנה, ללא קשר להכנסות או לפי צפי ההכנסות הנמוך ביותר. מרבית המחקרים שעסקו בעסקים חדשים גילו כי עסק בכדי שיתחיל לתפוס זקוק לפחות לחצי שנה של פעילות, ובכדי להרוויח ממש שנה ויותר.

 

  • גב כלכלי – בסעיף קודם התייחסנו לצורך לתכנון כלכלית צרכים לחצי שנה, בטיפ הזה נמליץ לכם להשאיר סכום כסף נוסף בצד לשעת צורך שאינו צפוי. אמנם הכנתם תוכנית עסקית אפילו לכמה שנים, אך היא נעשתה לפי צפי משוער. לעיתים עולים צרכים לא צפויים, עקב מצבי חירום או מצבים שלא חשבנו עליהם והם לא חלק מהתוכנית. למשל, רכישת ציוד חדש לאחר שציוד נהרס או התקלקל ולא צפיתם שזה יקרה בתחילת תקופת ההרצה של העסק.

 

  • לקוחות, פרסום ושיווק – בפתיחת המאמר הראנו ציטוט הטוען כי 90 אחוז מהעבודה בעסק זה להביא לקוחות ובכן הטיפ שלנו התחילו להביא לקוחות אפילו לפני פתיחת העסק. התחילו להפיץ את הידיעה ולפרסם את העסק שלכם עוד קודם לפתיחתו, היעזרו בחברים, בני משפחה, שכנים, התחילו תוכנית פרסום ושיווק מקדים, נסו לייצר עניין וגרעין ראשוני של לקוחות שיחכה לכם.

 

  • חשבון בנק – טיפ זה מיועד במיוחד לעסקים קטנים חדשים (בעסקים גדולים זה משהו ברור). פתחו חשבון עסקי נפרד מחשבון הבנק הרגיל שלכם. ההפרדה הזו תעזור לכם לנהל את ההכנסות והוצאות, תאפשר לכם לפעול מול בקשות למענקים, הלוואות וכדומה.

 

  • תשאלו שאלות – אל תחששו לשאול לפני שאתם מקבלים החלטות בעסק החדש. תשאלו האם זה מה שצריך לעשות? האם זוהי הוצאה נכונה בזמן הנכון?, מלבד לעורר את השאלות הללו לעצמכם, תתייעצו עליהם עם אנשים שאתם סומכים עליהם, עם אנשים שמבינים עניין וגם עם יועץ עסקי שמכיר את העולם ויוכל לייעץ לכם מה נכון, איך ומתי?

איך בוחרים יועץ עסקי לעסק חדש

לסיכום

הקמת עסק היא פעולה מעוררת השראה, לפנינו אדם בעל חזון ביחס לעצמו ולסביבתו, מחליט לפתוח עסק בהתאם לחלומו, משקיע מכספו, מסתכן וכל זאת בכדי להיות מה שהוא רוצה להיות.

זה מעורר השראה. תפקידנו כיועצים עסקיים הוא פשוט לעזור לבעל החלום, לעזור לו ליישם, לתכנן ולהוציא לפעול את החלום שלו בצורה כזו שסיכויי ההצלחה ייעלו והוא יכול לחיות את החלום שנים רבות.

שאלות נפוצות

יועץ עסקי לפתיחת עסק חדש מיועד בעיקר למי שזו להם פעם ראשונה או עבור מי שפתחו עסק כבר פעם אחת ולצערם העסק לא צלח אך הם לא אמרו נואש ומנסים לפתוח שוב. מטרתו של היועץ לעזור לבעל העסק החדש להיערך ולהתכונן לפתיחה, להיות מוכן לאתגרים הראשוניים וכל זה בכדי להעלות את הסיכויים של העסק להצליח ולתפוס.
אין באמת דבר כזה ייעוץ לעסק בחינם. אנחנו די בטוחים שאם אתם בעלי עסקים או מתכננים לפתוח עסק אתם מבינים שכל נותן שירות ראוי שיקבל תגמול על השירות שניתן, בכלל זה יועץ. כמובן שניתן למצוא עצות חופשיות ללא עלות ברשת האינטרנט (כפי שאתם עושים עכשיו עם המאמר הזה), אך הן לרוב תהיינה עצות ברמה הכללית העקרונית, הן תהיינה עצות הנותנות כיוון אך הן לא תהיינה עצות מותאמות במדויק לעסק הייעודי שלכם.
ברמה הכללית מדובר ביועץ בעל ידע תיאורטי ומעשי בעולם העסקים על סביבתו וממשקיו, בעל יכולת לבנות תוכנית פעולה לעסקים המעוניינים להתרחב או נמצאים במשבר וגם לעסקים שנמצאים בתכנון ובתחילת הדרך. יועץ עסקי יכול להיות ברמה הכלל עסקית ויכול להיות לנושא נקודתי בעסק הזקוק לשינוי, שדרוג.